*-*

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 7 Disember 2010

Cara-cara memBAHAGIAkan Orang Tersayang

Ngapdet Belog Selepas mkn 2 biji kuih muih tempahan tempatan tetapi aku masih lapar..aku lapar!!! Bak ckit makanan korang ley x?? tp nk beger McD aww (demand la plk)

Mood: Bersemangat waja tuk menyapu 1 umah slps siap ngapdet entry ni..

Topic: Antara tips untuk membuat /menjadikan/membikin insan tersayang mengecap terasa BAHAGIA ialah meraikan hari kejadian kelahirannya.(sape yg xsuka wey, klu org len g raikan bufday kita..klu aku kompom berganda-ganda suka pastu wat muka cam terkejut2x+ malu2x..lg2x org yg bikin suprise2x tuk kita)

Sepeti sedia maklum, 1/12/2010 yg lalu adalah bufday apiz, maka dengan ini kita aku perlu lah menyambut meraikannya..Memandangkan aku seorang pelajar yg sentiasa pokai kesesakan wet (org len alami jem jln raya, aku plk jem wet) maka aku hanya mampu terpaksa membelanja Pijo Hot jer. Sori piz, ini je yg ku mampu yer..Ini adalah 2nd Lunch  aku pas first Lunch di Kepsi.. Dlm 1 ari aku mkn kepsi+ pija hot, pak cik mmg kaya oiii...(padahal asik kira wet je dlm pikuran pikiran ini.."eh, ckup ke x wet tmbng blk aku ni??")

Moh Meh Tgk gambo chek ngan apiz :

Inilah dia suasana di Pija Hot..Sangat lenggang yer coz wktu ni pkul 3 lbh + cuaca Hujan di luo..aku suka tp servis dia mmg terbaek r (Tipu ni!!!) 

Inilah wajah org yg kne belanja apiz, muka cool + sedikit berjerawat..korang tahu x, apiz ni keja nyer mendengki aku jer. Apa tidak nya, aku suoh ambk gambo aku, bukannya nk ambk btol2x, aku ngah btolkn tdung, time ni lah dia ambk...grrrr..sebaek chek ni penyabor naaaa..

Inilah dia Apiz..Bufday boboy boy.. Korang tahu x, dia tekan menatang yg dia pegang tue byk2x kali supaya waiter ambk order kiatorg..Iyelah servis kt pijo hot ni mmg Terbaek (Tipu ni!!!)..Aku da ckp ngan apiz "tekan skali jer" tp dia tekan byk2x kali, aku xley nk ckp apa la. (padahal dlm ati aku menjerit2x suoh apiz tekan menatang ni smpai waiter dtg..kah kah kah. gud job piz!) 

Setelah apiz berusaha keras membanting jari jemari menekan2x menatang td, maka order kami di ambk..Dpt la air kosong dlu..eh, air rivive revive la.hehehe..

Diikuti dengan sup ini..

Aku suoh apiz pndang kamera, apiz xmo plk..sombng tol!! dah la kitaorg wat pijo hot ni cam umah sndr..ley plk gurau senda di sana..msti waiter-waiter kt sne ckp "isy, ntah pape je kapel ni kn!". Helo, helo, helo..kami bkn kapel k, kami adk beradk yer...apiz tue adk sy.

Ermm, aku xsuka roti jnis ni..so aku paksa apiz tuk mkn sumua...mahu terkulat-kulat dia nk abiskn..wat dajal ckit kt bufday boy kn, bkn salu pn..setaun skali jer der..tp aku baek, aku kenakan dia ngan cara berhemah, tade lah aku baling-baling taik tepung+telur kt dia..wa sayang adk wa der!!

Ermm, inilah pijo2x hot yg kami nanti-nantikan..mmg super sedap r..chess yg melimpah rauh ruah di sekelilingnya membuatkn aku rsa berada di awangan(x tipu ni!!)

Tp sayang seribu kali sayang, aku hanya mkn 1 slice/keping (eh, slice ker keping) jer. iyelah, aku kn da mkn beger ikan kepsi..xkn la mau mkn manyak2x, kasi apiz bereskan je yg selebihnya...i ngah on diet ni..erkkk

Oleh kerana aku apiz teman aku byar segala mak nenek bil yg ada kt umah sewa aku tue, maka denagn sifat pemurah hati dlm dri ini, aku belnja la dia 1 slice  kek jer..nk beli kek yg beso2x 1 buku tue, takot xabis plk..kn da membazir nty..amalan Membazir kn kwn syaiiitooon (padahal aku xde wet nk byor)kui2x..

Ini suda tentu kepunyaan apiz...dia sgt gler coklat..apa jenis coklat ko tabur hulur kt dia, msti dia mkn punyer..tp pastikan HALAL yer..

Ehem, yg ni kesukaan aku..aku sgt gler cokat + chesss...gler pn xsmpai thap camni..erkkk, ayat apa aku sedang taip ni..abaikan kan yer.


Sebelum itu, wajib + xsah la klu tade gambo berdua kn2x..mintk waiter yg sgt cekap (tipu ni!!!) ambk gambo kami..teng's yer kak..

Ok, setelah melahap-lahap ngan rakus pijo2x td, apiz xmampu nk berdiri..pewoot suda muncit penuh ngan mkanan..kami ambk masa tuk kembali ke sedia kala..sementara itu aku...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
memikirkan wet yg bakal melayang-layang sekejap lg tuk bayar perkhidmtan yg cekap ini (Tipu nii!!).Dlm otak pkr "abis lah wet beli shawl baru!" "abis la wet tuk beli bju baru!" mmg dasar pompuan! (opkos la, pompuan suka yg cantek2x + baru2x okie!)..tp pkr2x blk, pe de hal kn, bkn salu pn blnja apiz ni..dia je salu kne pow(diperas ugut) oleh aku..hehehe..aku ikhlas belnja ni piz!! sayang ko muahh3x!! walaupn ko suka buli2x aku.

Aku mmg suka byar tepat2x selaras ngan jumlah bil yg dimintak..biasalah penah keja sbgai cashier (ble masa plk ni???), kita kn suka pelanggan byr dgn jumlah yg genap2x..xlah la leceh nk pulangkn baki  la + memudahkan urusan kita;) maka cashier seluruh dunia akan rsa beruntung kalu jumpa sejuta pelanggan cam aku .(oit, padahal aku mmg tade wet beso2x time ni!) wet beso sumua dlm bank, tp bkn bank aku, bank org len la..


k, terima kasih sudi bca kisah aku yg suda da nek kulat ni..
bai..

25 ulasan:

khaifaiz berkata...

Semoga berbahagia ye......... heheh

the daten here berkata...

lapo la pulak nengok deaorg makan pija.
hehehe

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

khaifaiz: terima kasih yer

the daten here: sy pn ngah lapo ni..jom mkn pija sesama

Far8 budak baik berkata...

cara nk membahagiakn org..
blanje org tu..kompem bahagia gile dy..
=P

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

far8: oh, suda tentu dy bhgia..mmg besh r klu org blnnja2 ni..hehe

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

sedap jer tgk...huhu
nak pegi jugak laa...
MY RECENT POST : JAPAN MAID CAFE a.k.a Cosplay Restaurant

AiDa AzRyN berkata...

lama tak mkn pizza hut.. huhu

twinkle twinkle berkata...

woah,,bahagianya dpt mkn byk;D

najihah sahami berkata...

sumpah lama giler perut tak rasa pizaaaa..

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

princess momoy: pat2x g, besh+sdp tau..hehehe

aida: apa lg, jom serbu pizza

twinkle2x: aah,,lg bhgia klu free kn2

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

naihah: wow, bpe lme xmkn ni???jom mkn ngan sy tp byr asing2 k.hehehe

buDAK keCIK berkata...

uwaaaa...ak tgh lapo nih~!

tetiba tgk gmbr makanan kt blog ko...sobs

tp mls nk kuar g bli.ngee.xpe.jap g,off lappy tros zzzzzzzzzz.slmt membuta~!

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

budak kcik:hahaha..trus tdo ea???adeh, ley ke lapo2 trus tdo?

Puteri Iqa Izyan berkata...

waaa.pizza..
ngidam nih :P

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

isy, bhaya ngidam2x ni..
pat dptkn segera pizza ni
hehehehe

Sha Shakina berkata...

wah!! comel la :)

Tanpa Nama berkata...

perr...
mkn x ngat org len ea....

Sha Shakina berkata...

Wah!! comelnye :)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

sha shakina: yang, pe yg comel ni???

tanpa nama: eh, ingt la..sbb ingt la sy post kt belog..hehehe

Fay berkata...

wah memang nampak bahagia gitu. :D

kai azmier berkata...

sedapnyer makan! =) awak comel la.. =)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

fay: mmg bhgia ni..tp apiz lg bhagia r coz wet dia terselamat..huhu

kai azmier: mkn mmg sdp tp nk byr bil xsdp plk.huhu..comel??pitam 1 ari ni pas bca komen ni;p

qellissa berkata...

dik bila nak banje akk makan ni? huhuhu

Sha Shakina berkata...

u dgn adik u. cute je. :) cm cuple pon de.

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

kak zura: alamak, kne tgu fana da keja dlu ea kak,
hehehhee

sha shakina: hehehe..pitam 1 mlm dgr u ckp kami ni comel..hehehe..btw teng's yer