*-*

Daisypath Anniversary tickers

Jumaat, 12 November 2010

Peperiksaan dr Halia Kentang

Topic: Hal yg berkaitan dengan peperiksaan..
Akhr2 ni aku salu g wat rondaan blog-blog org, dan yg pastinyer rmi yg bercerita pasal exam..
ermm, aku pn xnk terkecuali la..aku pn cite gak exam dr perspektif hidup aku... 
 
Aku pasti bln 10 @ 11 aka bulan November ni adalah bulan yg mulia + sempurna tuk org2x yg menjadi student mengambil exam. yang pastinya pd bulan ini adalah bulan yg xckup tdo + bln yg menyiksakn bg aku..org len aku tatau r..korang rsa besh ke klu ambk exam?? klu ko jwb bln besh, ko mmg super pandai..org cam aku ni xkn jwb camtu walau kne acu pisau kt leher skalipn..(aku cuma ckp"plzz dun kill me, kill la my killer paper!)huhuhu


Ermm, bpe kli korang ambk peperiksaan aka EXAm sepanjang idup korang? 
tade org nk jwb kn, biar aku je yg jwb..acu soalan, sndr yg jwb..bgus Halia kentang! keep it up!
Kalu tnya aku, mmg byk r peperiksaan yg ku hadapi + bakal hadapi ini..

1) Peperiksaan awam yg wajib bg sumua pelajar kt Malaysia..( klu xpasti peperiksaan apa, korang  tnya kementerian pelajaran malaysia, wat2 pertanyaan, bio ada keja  ckit diaorg tue sumua tue)

2)  Peperiksaan tuk dpt lesen keta + moto..aku xnk ambk tp bapak aku ugut2 aku ckp xnk antr aku g sekolah + g beli baju + g beli bedak + g tuisyen + g jumpa mbr2x, so aku ngan paksa rela, ambk r jgk..dah berusia 5taun lsen aku tue..tp drive keta still xcekap2 gak..mybe kena ada keta sndr kot bru aku ley cekap..

Dialog tuk dptkn keta antara anak + ayahanda:
anak:   apak!, bg keta sebijik ley?
bapak: boley2x, tade hal la..plih je yg mne 1 keta yg anak berkenaan.
anak:   okie2x..(mata bersinar2.blink3x!)
bapak: tp ambk kt stor tau, plih la kaler pe anak suka
anak:     hah??
bapak: ambk keta sorong tue. ko ingt bapak ko ni taukey keta apa? men mintk2 je,
anak:     erkkk.okie2x..

3) ujian medsi tuk SPA + ujuan medsi tuk masok U..sebaek dua2x dpt tp aku tolak SPA, aku msuk U..

4) peperiksaan kt U, xkira r mid term ka, final exam ka..sumua ni bakal ku lalui selama setahun setengah lg..Fuh! penat memerah pale hotak ini..moga2 hasilnyer berbaloi2 la nty)


Ermm, tue baru ckit je exam yg aku penah lalui, lum lg exam tuk:
1) penempatan posting tuk bekerja
2) kenaikan gaji + pangkat ( bercita2 ni, xslh klu berangan dlu, xkne byr pn kn2)
3) jd menantu pd famili org len (kawen pn ada exam gak ker?)

erkkk, byk merepek la aku ni..nk tahu tips peperiksaan aku apa?? 

jeng jeng.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Okie, kat cni aku nak share tips sebelum kita melangkah kaki ke dewan or bilik or lubang peperiksaan:
Amalkn baca :
1. Al-Fatihah (7x)
2. Ayat Kursi (7x)
3. Al-Ikhlas (7x)
4. Al-Alaq (3x)
5. Al- Nas (3x)
kemudian berdoalah dengan nama ALLAH dgn rendah dri dan mintaklah kejayaan. pastu mse nk msuk blik exam tue mulakan dengan kaki kanan..INSYAALLAH kejayaan milik kita semua dengan keizinannya..
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

inilah dia jadual peperiksaan aku
aku da wat wallpaper kt lappy
tp aku tatau ble aku mahu study.
jom r study sme2 ngan aku..


keterangan pic: aku saje letak jadual periksa aku kt blog ni,
reason nyer:
mne la tahu tetiba esok aku men blog2 ni, ble nmpk jadual ni tros semngat belajr aku nek ke level 100.
tros xbukak blog2 lg..

k r babai..

5 ulasan:

♥e'in♥ berkata...

good luck 4 ur exam.. =)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

terima kasih:)

Lelaki Ini berkata...

baru jewk habis!

qellissa berkata...

RaJIN TUL UPDATE BLOG..PAPEPON GUDLUCK YE FARHANA..=)ALAMAK TERCAPSLOCK PLAK..=)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

lelaki itu: fuh! jeles2x..

akak:okie2x, terima kasih...tue la rjin jenguk blog, buku nyer ntah ilang ke mana..huhuhu