*-*

Daisypath Anniversary tickers

Sabtu, 27 November 2010

Isu Tandas Di Rumah Sewa

Mood on: aku gila taip menaip ni..nk lepas ketagih rindu nk post entry kt Belog ni..


korang penah hadapi isu tade air x kt umah sewa?
tp tade air kt kepala papi paip kt sblh mngkuk tndas tau..
kalu kt paip pancut2 tuk shower tue ada..
aku + mima + jijie + hana pn nek heran aw,
pastu kitaorg jengah2 jamban housemate len, ok je diaorg punyer bilik heaven jamban tue..
MyEm0.Com
dah timbul 1 masalah baru selain masalah nk study last minit2 ni..


grrrrrr.
MyEm0.Com
fuh! dugaan org nk dpt result pgnk 4.00, mmg camni...sabo halia! sabo kentang! sabo HALIA KENTANG!!


korang tahu betapa payah nyer kami klu nk cuci bju secara manual, klu dobi sng r ckit kn2..
kitaorg kne tadah + guna air pancut2x shower ble nk bsoh+ bilas bju2x..
ini  memakan masa yg lma okie dr biasa!
ermm, ada lg 1 yg lg ssh..klu nk berak+kencing membuang yg sepatotnye pn ssh, kne tadah air penuh2xkt baldi dlu bru la membuang..menci aku! tp kn , kn , kn..
akhr nyer masalah kami selesai gak,
setelah cik hana mara2x jumpa owner umah sewa ni suoh baiki pe yg ptot..
MyEm0.Com
masa tue aku, mima, jijie nagh study sesama..tetiba owner ni dtg, so automatik kne ttup aurat la kn2x, xkn la nk bg apek tua tgk aku yg ngah sexy mexy kn2..berdosa, msuk neraka tue..
aku grab je apa yg ada kt blik mima tuk ditutup2x aurat nyer itu.
sementara tggu apek tue repair pe yg ptot, kiatorg  kitaorg stop study coz munyik2x air menitik yg bising kt tandas tue menganggu fokus kami nk belaja..
pastu tatau nk wat pe, ambk la gambo-gambo pkai webcam..
inilah hasilnya:


bok, buk, buk
keterangan pic: tdung tue bkn milikku,
aku hanya sekadar meminjam je.
iyelah aku takot org slh phm plk..
nty ada org kata "kt dlm gambo pkai tdung labuh2x tp ble kt luo pkai tdung biasa je"..
kn da isu tue..
sensetip tau bab2x camni..

memasing nk wat muka cam arnab..npe arnab? sbb bkn ayam okie.
hambek ko, inilah kami..
3 sekawan yg sme2 belaja, mkn, tdo, + etc..


inilah muka ustajah halia kentang bak kata jijie..
muka mcm mintk penampo kn2x


pastu aku wat muka lg..
aku ambk gambo, mcm webcam ni aku punyer..
opsss, sori..ter"over" disitu
korang nk tahu kenapa kotak2 kosong ada kt situ?
sbb tue la meja study kitaorg..
hidup dgn brng kitar semula je..
jimat aw, ley kumpul wet beli kasut Guess.


td muncung xbpe nk panjang,
kli ni mmg aku wat muncung pnjg ckit..
da cam itik ntah kejada aku tgk blk pic ni.

sori yer"kualiti gambo agak tidak memuaskn sbb xpakai camera digital"
kalu snap guna camera digital msti jd mcm ni.
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

baru la jelas ckit wajah2x buk, bik + bok ni...
aku sengaja bg noise2x kt pic ni..
inilah kami..
syg muah2x kt kome!

berbalik pd cite pasal tndas td, apek tue suoh kitaorg tgu jap sbb xsettle lg kot pembaikpulih tue..kitaorg yg mmg lurus bendul ni pn tgu + tadah air kt baldi coz paip tue xbehenti2x kuar air..korang tahu pasal apa? 
sbb apek tue xttup ketat paip tue..adessss, buang karen aku je tadah2 air kt baldi..
nk dijadikan cite, timbul lg masalah baru setelah masalah lama berjaya diselesaikan..
iaitu air kt dlm tangki flush jamban xde..means air xmsok dlm tangki tue n kitaorg  pas berak+kencing membuang yg sepatotnya xley tros flush pastu blah..
kitaorg kne tadah air lg kt baldi tuk menlenyapkn taik benda-benda yg xsepatotnya tue dr pandangan mata...
dan kitaorg wat rumusan, ble air paip kt sebelah mngkuk tndas da OK maka automatik air kt tangki flush jd xOK..
sng je kn rumusan kami...
sebaek la ada kawan yg bijak lbh ckit iaitu cik hana..
dia kata " eh,sape kata tade air kt tangki flush, ada air la..korang je xpusing kt tombol tempat adjust air tue..
apek tue ley ttup kn tempat adjust air tue..
perghhhh, apek tue mmg kn..mmg cam har*M...smpai ati wat kitaorg camni..
xpe2x, ada ubi ada batas, ada hari , bley balas.
tggu r!!!!!

k mau tdo..
MyEm0.Com
nyte2x...
sebelum nk dgr lgu selamat malam..
hve a nice dream~ ~

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sejuk ayah n farid tgk ko pkai tudg mcm tu....hahahaa

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

unkown: hehehe..sy tahu sape anda?anda ialah apiz bacin kn2..hahaha..

cintaiIlahi berkata...

heeee~
muah3x kt halia kentang

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Halia Kentang @ Annpaan berkata...

mima: syg kamu ketat2x/..