*-*

Daisypath Anniversary tickers

Selasa, 4 Januari 2011

Peristiwa 1.1.11~

Apa yang berlaku 1.1.11 dlm diriku??
Tarikh persandingan aku yer sumua olang, eh sjak ble aku da kawin ni??erkkk..eh, bukan tarikh kawin aku la, tarikh perkahwinan kakak tersayang aku yer..tapi bukan kakak kandung, kakak angkat aku yg dah ber"angkat" selama 6tahun yer iaitu kak ika tayunk muah2x....(dah ada kakak kangung kandung tp still nk tamak2 kn dri tuk ambk akak angkt, hebaq kn org ini??)

Cerita dengan gambo lg menyeronokkn..iye x?
p/s: gambo ditembak-tembak oleh adk ku tetapi mcm biasa, dia xbpe terer sgt guna "manual" (bajet aku terer r sgt) sewaktu menembak menggunakn nikoneon aku.shutter speed nyer terlalu rendah dia taruk..so chaya byk sgt msok..erkk..mmg cerah nak gilak r gambo nyer smpai nmpk cam kertas puteh..terpksa aku edit, sampai nmpk cam gambo..xpe dik, practise make perfect. akak sgt xMARAH k(smbil gaya wat "sentap")

Berjalan berpimpin tangan bersama insan yang tersayang menuju ke umah pengantin..bahagia rasanya sambil membawa hadiah berupa "peti ais" ke umah nyer..smbil bernyanyi + bersiul2x "lalallalala, laliluuuu"..

Pelamin anganku musnah..erkk..bukan2x..inilah pelamin kak ika..asal kosong je pelamin ni??? pengantin suda lari ka???

Eh, jempotan yang hadir juga mcm ada xde jer....nape ni???sunyi jer.....btol2x pengantin lari ni..isy2x.....ermmm,itu sumua pitnah k..sbb apa benda ni berlaku?? sbb jam menunjukkan pukul 11.30 am..awal gler nak vamfos la dtg..sumua gara-gara insan kesayangan yg suka pegi awl pagi2x..xpe, i redha..janji dpt g ngan u sepertimana yg mama i sarankan.."fana, jgn nak ngade2x pergi keja kawen ngan orang laen yer, pergi dengan "dia" je boleh..klu tak, tak payah pegi!!!!!!"(ibu sound anaknye secara terang-terangan)



Sumbangan gambar di bawah adalah dr pesbuk rakan k.ika..aku cilok jer..sbb aku tade gambar2x dia yg mcm ni..al-maklom lah tetamu excited yg datang awl2x pagi..(alasannyer: nk mkn nasi+lauk panas2x..ok x??)
ok, ini lah kakak kesayangan i bersama asben baru dia..(eh, ini first time dia kawen)..beliau cantik sgt kn..tgk r, adk angktnyer camne kn2x..merah memerah tue set persalinan kulit nyer..siap pesan kt aku "dik syg, nty pergi keja kawen akak pakai dress kaler merah tau..ingat yer" (tp apa guna aku pakai baju merah, dia pakai t-shirt biasa sewaktu aku sampai ke bilik pengantin..ini gara2x aku terlampau awl dtg)grrrr..

laki dia keja askar ke TLDM ke ATMA ke aku xpasti..yg penting sewaktu dengan askar2x gitu...dpt jln bawah pedang gitu..klu aku kawen nty, aku nak berjalan bawah duit r..duit berjuta2x bergantung-gantungan kt dewan..perghh, mmg fairy tale la..heaven2x..(pompuan mata "wang"an tol r..)

p/s: Selamat pengantin baru ye kak ika tayunk..moga2x berbahagia selalu + hidup dirahmati Allah..Terima kasih juga kepada sumua sebab saya berjaya menghadirkan diri ke majlis perkahwinan ini..tp byk2x terima kasih kepada "dia" yg menjadi pemandu berhemah saya..saya sangat menyanyangi dan menyintaimu selamanya..chupp, mmuah kt dahi + pipi....nak tgk x wajah si "dia" sy???
*
**
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
aik, mane wajah nyer ni??opsss, beliau sedang memandu la, so xkan lah nak pandang kamera, iye x??kang xpasal2x masok tiang 2 yg 7 kaki kedalamannyer tue pulak..huhuhu..inilah dia lelaki kesayangan saya yg terlalu risau akan diriku iaitu AYAHku..walaupun saya sudah ada lesen kereta + motor tetapi jarang2x sekali beliau mengizinkanku men"drif" kereta+ berjalan sorang2x...aku nak pegi beli sampul hadiah ke kedai pun, msti kne berteman...agak2x kenapa yer????

k, Salaman Bhai.
hve a nice day.

34 ulasan:

ninot berkata...

hakhak..lawok2..
g keja kawen pgi-pagian yer
eh ckp kat akak angkat awk 'selamat pengantin baru'..smoga berbahgia sehingga akhr hayat..awk bler lg wak?

Anisa Hang Tuah berkata...

wah wah..cantiknya gambar.merah-merah gitu

semoga berbahagia
(:

Lily Al-Jamilullail berkata...

ngantoklah...nk tdo ley x? hahah klas kol2 huk3..

merahnyerrrrrrrr..

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

ninot: eh, sy xley motong line awk ni..awk kawen la dlu, pastu bru sy k..klu ley, bulan dpn r awk kawen sbb taun dpn sy punyer turn plk..kui2x..

anisa: thx..mmg cantik kn2

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

lily: oit, ang jgn nak tdo!!g solat!!!! klas batal la arini..hahaha..ermm, merah mak ngah la kata kn..huhuh

kembatolo™ berkata...

manje ngan ayah sendirik best hapee.. haha

iwan_dextrous berkata...

sampaikan salam pengantin bru..hhihi

Dextrous cyber life

atie berkata...

mcm air force je ni..TUDM..sbb suar biru gelap..kalau darat suar hitam..kalau TLDM semua putih n pki topi mcm kapten.(^_^)..

waiting my time bwh sword barrel plak nnt..InsyaAllah~~(^_^)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

kembatolo:oh, mmg besh..lg2x pasal klu melibatkan wet..hahahaha

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

iwan:ok..no hal la..:)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

atie:wah..besh nyer..moga2x majlis awk berjalan dengan lancar yer

SweetyMui2 berkata...

selamat pengantin baru buat ur sis :D

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

thx yayang:)

saya afi. berkata...

sebab kamu perempuan, dan beliau sayangkan kamu. Itulah sebabnya beliau tidak membenarkan kamu berjalan sorangsorang. hehe

agak2 bm aku lulus x klau tls camtu? hehe

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

bm ko bukan setakat lulus jer, klu aku cikgu, aku bg ko A++ r..hehehehe..
jawapan mu telah membuatku rsa cam terharu plk.huhuh

saya afi. berkata...

terharu? hehe.. terharu itu perlu sekali skala :D

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

ngeee:)

faiq berkata...

tarikh cntik je, ramai cop nk kawin

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

tau xpe..
nyesal xkawen tarikh ni..
hahaha

Nurulbadiah Lai berkata...

entry yg happening..
i loike

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

thx sis coz sudi singgah my belog yg xseberapa ni..hehehe

Mr. Swift berkata...

Hello! Singgah sini lepak-lepak jap tadi dan ohh polo anda!
Btw lawa blog and happy blogging! and happy new year! :)

Psst : Bloggis Comel Buat Perkara Tak Patut Jangan Tiru!

PeNgEmiS dUniA berkata...

sbb ayah awak syg awk , risaukn ank dara kestgn tu :P

qellissa berkata...

cun sey pengantin dia..cam akk masa kawen dulu..hak hak hak...
ermmm akk kenal si 'dia' itu...kem salam si 'dia' ye, ckp i miss him..muehehehe

misz sheyla berkata...

Sama la kite..nak jalan bawah duit...pakai baju duit..kipas ngan duit $$$$$$

cik puan akish berkata...

selamat perantin baru utk kakak awk...

=)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

Mr swift: terima kasih yer lepak2x + polo2x ke belog sy:)hehehe

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

pengemis dunia: ooo, iye ker??thx bgtau:)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

qelissa: erkkk, prasan!! tp akak mmg cantik pn..eh, knal ea si dia sy?okie, nty sy sampaikn k

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

misz shelya: pakai bju duit??erkk, nk tiru r jgk.hehehe

cik puan akish: teng's cik puan=)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

cik puan akish: teng's cik puan=)

Faaein Himura berkata...

selamat pengantin baru..

tuan blog ni bile agi? hehehe.. =]

Cik Akma berkata...

selamat pngntin bru utk diorg :)

sweet je hee~

Phat Lee berkata...

argggh.gua nak kawen jugak...