*-*

Daisypath Anniversary tickers

Khamis, 6 Januari 2011

Ini bukan perkara tidak senonoh ok!

Sejak 1 menjak + 2 menjak ni (kata sama erti:akhir2x ini) aku selalu didatangi + dihidapi dengan macam-macam perkara yg baek atau kurang menarik..contoh yang baik ialah aku da masuk semester 6(wa jadi super senior der) dan bakal mempratikumkan diri pd 11/7/2010 nty..contoh yg kurang menarik pulak dlm  minggu ni ialah aku + IB merajuk berterus-telusan (mesti korang akan cakap :"hak alah, gadoh ngan kekasih pn nk cite dlm blog ke?? xganaz r lu babe)tp aku sumpah yg aku xakan buka cite pasal ni panjang lebar, aku just  nak taip 1 benda je yang ku rasa patut dijadikan "sejarah" + panduan dalam meniti kehidupan sebelum berkawin + ada anak pinak nty..eh, bukan2x.sebelum aku mati k..kui kui


Perkara Senonoh atau dengan kata skema perkara yg baek la..
- Hari rabu lepas, aku bersama teman-teman rumah tonton program "360" kt saluran TV3..(nmpk sgt kami ni pelajar yg mengejar + meng"update" isu semasa dlm kehidupan.cewaahh)..Isu yang dipertontonkan ialah pasal kanak-kanak muda (ada ke kanak-kanak yg suda tua??) yg kena culik pastu xdijumpai lg sampai la sekarang..senang kata kes penculikan budak bawah umur r...kesian aku tgk mak bapak yang terlibat dlm kes ni..oh, tacing woo tgk episod kali ni...sebaek aku xnanges berjurai-jurai air mata sambil panggil2x "nk mama!" "nk mama!"..mau kena penerajang free ngan member aku klu aku wat lagu ni..Jom ikuti al-kisah chelitanya:

Ngah syok2x tonton kes ni, Sarah(bukan nama sebenar) memegang perutnya lalu berkata "mudah-mudahan anak aku ni xjadi mcm dlm TV ni"...
aik, aku pun nek heran + mengutuk dlm hati + syaitonnn berbisik2x suoh aku kata "xkan lah ko ngandung kot"..erkkkk..tp aku ckp dlm hati je tau..kt luo aku cuma ckp "oit, ko da kenapa ni pegang2x perut muncit ko ni??
Salimah(bukan nama sebenar): "aah, asal ko pegang perot pastu cakap macam tu??gelinyer.. 
Sarah(bukan nama sebenar) : Ermm, ini kiranya aku berdoa pada tuhan supaya anak aku nanti xjadi macam kes ni lah..iyelah, kan doa kita makan masa untuk dimakbulkan..so kita perlulah berdoa dari sekarang supaya ianya makbul..paham?? (terserlah sungguh yg sarah ni bekas pelajar sekolah arab selama 5 taun..xsia2x mak bapak antar sekolah situ nak..)
Aku :Oh, iye ker??
Sarah: Iyelah....
Aku: terus pegang perut pastu cakap "moga-moga anak kembar aku diselamatkan drpd perkara-perkara buruk" (xagak-agak terus mintak anak kembar tue,dasar tamak btoi..iye x?? eh, ni buley jimat masa + wet ni..sekali ngandung trus dpt 2 anak.. tp pape pn, mudah-mudahan dimakbulkan..amin..)

maka setelah peristiwa itu, aku akan salu pegang perot + berdoa yg baek2x utk anak-anak yg bakal lahir dr rahim aku nty..
comel je kn2x??..(sekali sekala perlulah memuji diri sendiri.iye tak??)
Moral of value:
1.Tidak semestinya doa yang kita mohon tue, terus direct dimakbulkan Allah k..iyelah, lagi2x org yg macam aku ni yg xbanyak sangat pahalanya..mesti lah kena makin makan masa tuk dimakbulkan...maka kesimpulannya kita perlulah berdoa dari sekarang dan terus berdoa tanpa mengenal erti putus asa..InsyaAllah, doa itu dimakbulkan..kan Allah itu Maha mengetahui..iye x??*mood serius ni*

Thx 4 reading=)
k salam..

22 ulasan:

kembatolo™ berkata...

ni kembar datang komen.
hahahahahaha

kembatolo™ berkata...

ni kembar datang komen.
hahahahahaha

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

la, komen ni ker??
bg la ayat2x membina ckit
kui3x

Si DauN CeRi berkata...

betul betul betul.
dan xsemestinya apa yg kita doa tu Allah bagi...kadang2 Allah akan ganti dgn sesuatu yg lain, yg mungkin bukan kemahuan kita tapi keperluan kita.. :)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

si daun ceri: iye...saya setuju 200% nagn anda:)

cik nur berkata...

terus pegang perut ckp harap nnt anak yg keluar dari rahim nur akan jadi manusia yg berguna di dunia dan akhirat amin..
hehehehe

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

cik nur:amin..mudah-mudahan Allah mendengar doa kita ini..

Lily Al-Jamilullail berkata...

tetiba terpegang perut sndri...anak2 ku nnt jdlah insan bergune yer..:))

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

lily: hahaha..ang mkn roti canai ye td??jeles aku..huhuhuhu..yup2x..mudah-mudahan ank2x kita nty jd org berguna..

Lily Al-Jamilullail berkata...

mkn xabeh...wuwuwuwuuuu T___T

mim tolong abiskan ^_^

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

ya ampun..
mmg btol2x xde selera ni..
dah2x, jap g aku call J k..
suoh dia teman ko mkn k
hehehe

Lily Al-Jamilullail berkata...

huk3...

kalo J teman ciput jela aku mkn..cover pelahap..ahaha

nk mkn dpn die nek segan der..huhu

Hunny berkata...

Doa adalah senjata mukmin. Sentiasa berdoa yang baik. insyaallah, Allah makbulkan, cuma masanya belum pasti..:)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

lily:hadoii..parok r camni..huhu

hunny: yup..btol tue..:)

aresaliyana berkata...

bagus r.... dah start doa dr skrg.. aku nak start doa gak la..hihihi... mudah2an termakbul..hehe

qellissa berkata...

tang kembar tu siyes lawak..tak agak2..dlm family kita lum ada yg kembar lg ni pana oi..leh ar pecah rekod..hahaha

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

aresa: hehehe
perancangan baek ni nama nyer..
moga2x ank2x nty jd insan yg bagus+berguna...


qelissa:akak, saje je nk ank kembar..mmg keturunan kita xde genetik kembar pn, tp mne tahu rezeki kn2..hehehe..

. Amiera . berkata...

sumpah ko sweet.. hahaha.. aku pon nk doa jugak lah.. keh3

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

kih kih kih
well2x, u know me (wat muka bajet2x)kah kah..
gurau jer..
okie2x, ko pn ley amalkn benda ni salu:)

alexa yussida berkata...

hehehhe..baru nak pk bkn2..kamu nih!hee..nak buat camtu gak la,nak anak bia secomel suri cruise tuh..

twin terus kamu mintak HK ya..ishk2:p
tp mmg betol pon,Allah kabulkan setiap doa,itu janji Allah cuma ade 3 cara Dia kabulkn..skrg,lambat sikit atau di akhirat nti..no matter wat,He knows what is the best 4 us:)

peah @ peps berkata...

halia kentang...wahh..Cik Peah suker..kalau camni...Cik Peah kena start pegang perut + doa camtu sekali...

Saya Dan Kamu: Penjana Ekonomi Negara..

Syida Zainordin berkata...

semoga doa kak HK tercapai la hendaknye yer. kiki :)