*-*

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 24 Januari 2011

Saya Nak Mama..Mama oh Mama..

Hari ini adalah hari paling gembira buat diri sy..Sebab kalu tarikh 24./1 ini tidak wujud maka diriku jugak tidak wujud di alam nyata ini...Hari ini adalah hari paling membahagiakan bagi seluruh ahli keluargaku kerana hari ini adalah ULANG TAHUN KELAHIRAN buat mama sy..Selamat hari lahir mama yang ke 55 tahun..Selamat berbahagia + ceria di samping insan-insan tersayang. dan semoga murah rezeki dan diberikan kesihatan yang baik..

Walaupun mama xbpe master nak On PC kt umah tapi sy berasa nak mati terharu apabila mama+ ayah baca belog anaknya ini dengan bantuan anak yang lain..Lagi excited kalu dpt berwebcam bersama-sama kn2x.
Ok mama, di kesempatan ini jugak, Fana (panggilan kt umah, ahli kaum kerabat sy je ley pnggil nama ini) nak ucapkan berjuta-juta, bermillion-million terima kasih sebab:
1. Mengandung, Melahirkan, Menyusukan , mengasih sayangkan fana semasa kecik-kecik dlu sehingga kini..without u, i'm nothing mama..
2. Memberi pakaian + makanan + minuman + jajan secukupnya kt fana sehingga jd demok sebegini.
3. Melayan perangai fana yang ngade-ngade ini dr dulu smapai skrg..(bila balik universiti, msti mama tanya "fana, kamu nak bawak blk apa ke tanjung malim tue?? opkos sy akan jawab "xyah la susah mama, sy nak bawak mama jer.." Boleh?)
4. Memberi kata-kata semangat/nasihat sewaktu sy tengah bersedih or nak jawab periksa..(dr dlu smpai skrg mama msti ckp "fana, belajar bebetol..jangan memain..jangan nak berawek2x salu.."erkkkk..tp kdg-kdg mama tnya jugak "eh, skrg ni berkawan ngan sape??"
5. Memberi sumber kewangan kepadaku..(terharu sangat apabila mama cakap "fana, jangan pikir pasal tade duit ke , yang penting pikir belajar je..pasal duit tue, biar ayah+ mama yang fikirkan)..sy akan berusaha tuk jd seorang penjimat cermat ma..
6. Memasak masakan kegemaranku iaitu Sardin masak kicap + terung goreng masak (simple kn mknan feveret aku?org kampung la katakan) time cuti semester, mama salu tanya "arini nak mkn pe?? aku pun request la mcm2x..walaumacamna pun mama msti buatkan jugak..hehehe
7. Membela aku ketika aku sedang merajuk-rajuk ngan ayah..hehehe..iyelah, ayah merajuk ngan kita, cariklah mama kn2x..Kdg-kdg tolong simpan rahsiaku dr pengetahuan ayah..ma, terima kasih sbb sudi bersubahat ngan sy=)
8. Sudi bergosip-gosip ngan sy di waktu petang..cite pasal jiran ni, jiran tue lah..syok je dgr bila mama bercerita ni..hehe
9. Waktu sy sakit or demam, mesti mama bagi layanan mcm VVIP..rasa terharu bila malam-malam mama usap-usap kepala..wowowowoo..*nak nanges ni* Aritu sy digigit pelesit, abis berkaler biru hijau kulitku ini..sy rilek je tp mama yg terlalu risau+ bimbang + xtentu arah sampai tanya2x kt org "nape anknya jd mcm tue??"..terima kasih ma..Terima kasih teman sy tdo wktu malam kalu sy kena tdo sorang2x dlm bilik,..anakmu ini mmg penakot..
10. Terima kasih tuk segala-galanya ma..terima kasih apa jua yg mama dah buat tuk fana dan terima kasih jgk tuk apa yg mama akan buat tuk fana akan dtg nanti..Kalu boleh, biarlah Fana pergi berjumpa Ilahi dahulu sebelum mama tinggalkan fana..Fana sangat-sangat menyintai mama..Heart u ma!! hug + kiss u..mmuahh2x

SeLamaT Hari Lahir Mama sayang!!

Mama terlalu sukar tuk diambil gambarnya..Ini pun secara xsengaja diambil oleh adik sy=)
rasa-rasanya inilah satu2x gambar yg sy ada..

Moral of value:
1. Sayangilah lah wanita yang bergelar ibu sehingga akhir hayat kita..

11 ulasan:

Amierah Nabillah berkata...

rindunya kat mak kt :( syukur sgt sebab kt dikurniakan ibu yang caring psl kt kn :') love ur blog, hk! :)

iwan_dextrous berkata...

sampaikan ucapan selamat ari lahir yer..semoga murah rezki...

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

amierah: yup..kita pun rindu sgt kt mama kita..huhu..thx yer=)

iwan: okie:) teng's

qellissa berkata...

Happy bithday aunty( cewah beraunty2 pulak?) pana, bg apa kat mama tu?

Citarasa Rinduan berkata...

salam..happy birthday to mama adik..

sebaya dengan usia ibu kak ayu
muah2x....mama adik dan adik sama2 cantik

PS: tak pakai skype ker??sure boleh lihat real.

Yana Rashid berkata...

rindu mak serta merta.wuu wuu T_T sebak rs bace yg num 10 tu.selamat hari lahir utk mama cik paan.sy doakan mama awk dipanjangkan umur,diberikan kesihatan yg baik,bahagia bsama anak2 beliau yg comel,murah rezeki dan segala yg terbaik utk dimiliki.aminnn :)

bukan photographer berkata...

aiseh..rasa nak balik rumah la plak

Lizzie Yasmin berkata...

Windu mama aku.. waaaaa.....

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

qellissa: ermm, nak bg ehem2x..isy, xbley ckp la..rahsia..btw tenkiu2x..

citarasa: sis, tenkiu2x..skype?? lum cuba lg la..nty sy akn cuba..hehe

yana: amin.. terima kasih cik comel=)

bukan P: pat2x blk kg..hehe


lizzie: sy pun rindu mama jgk:)

MIMIE AIZA berkata...

tanpa ibu siapalah kita kan :)

selamat hari lahir untuk ibu awak

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

mimie: iye..btol tue..tanpa dia, xsmungkin kita akan ada di dunia ni..btw teng's yerr