*-*

Daisypath Anniversary tickers

Ahad, 23 Januari 2011

Arkib Negara..ada x yg penah jejak kaki ke sini??

Cercite cite berlaku pada tarikh 21/1/11 bersamaan hari jumaat..Oleh kerna pihak Universiti yg dermawan telah memberi hutang pinjaman kewangan kepada sumua pelajar, maka aku + kengkawan telah bersama-sama menuju ke arkib negara malaysia..Hanya berbekalkan RM30 je aku pergi ke tempat berilmu ni tuk bersemangat mencrik bahan aseimen.tue pun ada balance lagi tau..gler jimat r..aku pun hampir-hampir cam xcya je aku da jd seorang penjimat cermat..euwww

Bangun pepagi nek van sewa untuk menuju ke pekan..dreber ni muka cam brader2x sey..ganaz+ botak gitu.
demm, aku la org pling lmbt bangun! abis sumua benda aku tertinggal..bersiap pun ala kadar saja..baru nak bergaya cam Paris Hilton..tp xsempat pulak aku nk setting rambut + bju bajan ni

Muka sembam + nak tdo lagi..ketika ini baru tiba di KL..bangunan belakang tue mahkamah, dia bersebelahan ngan arkib negara..aku nak je tayang2x muka kt depan tue, iyelah mne tau kot2x ada peguam muda terpikat nk jadikan isteri..Cisss, halia kentang berangan keterlaluan!!

Iye, inilah arkibnya..pelbagai sumber sejarah yang asal disimpan di dalam ini..first time jejak badan kaki kt cni coz sem ni sukarela mengambik subjek sejarah, sem lepas geografi..sem akn dtg???pendidikan islam kot;p


Memula korang smpai arkib kena la bagi kad matrik Universiti dlu..pastu abg pak guard menukarkan kad matrik kepada kad pelawat..WAJIB pakai kad ini semasa merayau2x di dlm arkib..xpakai xkena denda pun just kena halau je..huhu


Setelah penat lelah mencarik bahan-bahan aseimen tuk subjek sejarah, maka tiba masa tuk berposing di hadapan camera...xsah kalu xbergambar dengan gembira ni..berpuluh2 gambo ada, tp aku mls nk upload sumua..( cisss, aku da nmpk tanda2x tuk menjadi seorang gemuk skrg ni..iyelah tuk jimat, mkn lauk ckit tp mkn nasi kena bebanyak)

inilah dia,housemate + coursemate + classmate + groupmate aseimen aku..ramai prg orang kata "xberkembang la pale hotak ko klu asik dengan org yg sama je" tp bg aku, aku lbh selesa camni..."ini pale hotak aku, bukan pale hotak ko okie!!"


Posing + posing + bergaya lagi yer kengkawan..cik photographer mmg sporting..
dia sgt pndai tangkap gambo + mengedit gambo..mmg super r keja2x dia.
Dia penah dianugerahkan "best photographer" masa aku + mbr2x laen ambk subjek fotografi  sem3.
siapakah dia??/
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
(
(
(


iye..ini lah dia Cik Lily..
mari datang ke belog dia beramai-ramai..
skrg ni dia dah ada bby nikon sndr..so aku dah ada teman geng nikoneon..
wink2x:)

Moral value: Berjimat cermat adalah amalan mulia (aku berjimat coz sbb poket aku tengah kering kontang ni mcm padang pasir ni...ada sesape nk hulurkan bantuan x??huhu)

k bai
hve a great weekend=)

10 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

waah.bestnye jalan2

semua cun22
:)

AiDa AzRyN berkata...

wah! bestnye dah de dslr nikon.. @.@

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

anisa: besh?? bley la tp lg besh klu dpt jengjalan bersoping2x skali.hehe

aida: hehe..awk beli lah 1..

a little less conversation berkata...

dslr nikon plg murah bpe sen? cer cite sket

aresaliyana berkata...

pergh, gila jimat ko spend rm30 je.. ko puasa ke time gi arkib tue? ehehe

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

a little less C:
alamak, tatau la nk cercite bgaimana..xmahir r bab2x ni..huhu.tp yg penting RM1 K lbh pn ley dpt dslr skrg ni.

aresa: eh, aku xpose, aku bawak bekal je dr umah..hehehe..

ePL a.ka. ePY berkata...

arkib negara adalah rumah ke2 saye!!
hehe..
selalu ke sana
sbb ambik kos record management..

mahirahnazlim berkata...

konfirm sy belum smpi lagi ! haha kesian

Lily Al-Jamilullail berkata...

wey2....malu i..thx btw :))

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

malu tp mahu kn2x??
hehehe