*-*

Daisypath Anniversary tickers

Isnin, 10 Januari 2011

Lelaki yang tidak ada perasaan

Pada pkul1.30am aku + kawan2x serumah baru pas merakus2x + meratah2x kepsi. Motipnya adalah meraikan kejayaan Ana Rafalli dlm AJL (smbil wat gaya sentap)..ini tipu okie!! Sebenarnya kami dpt mkn kepsi free..Inilah untungnya bersahabat baek dengan kawan yang bekerja kepsi..tp syg seribu kali syg, ayam yg berpuluh2x ketoi itu, tidak 1 pun dapat ku jamah..hanya mampu mkn kentang goleng + lempeng(twister tnpa ayam)..mkn ni yg ckit pun, aku da mula pening2x pale;(

okie, straight to point..
ko rasa dia macho x??
Aku nak bercerita pasal lelaki yang wujud dlm hidup aku..shut up no shut up (diam x diam) kami da kenal selama 17 tahun tapi mula be"rapat"2x (tp kami duduk regang2x k) antara 1 sama lain pada tahun 2006..makna nyer hubungan rapat2x kami sudah menjangkaui usia 4 tahun..sumua perangai baek + buruk + kdg2x swit ckit tentang dia ada dlm gengaman bara api jari jemari aku..

menaip msg mmg kegemarannya
Banyak benda aku jeles ngan dia ni..contoh ketara yang paling aku jeles ialah keadaan betis dia..ko tgk, ko tgk!..betapa sgt slim menyelim betis dia tue..aku yg pompuan ni pun kalah tau..lg 1, size pinggang dia da mcm pompuan (eh,size 24, 25 gitu r dia pkai,)..tp pape pn dia mmg slim dr aku..aku tatau nak wat camne lg  tuk bikin aku nmpk slim dr dia..benda seterusnya yg aku jeles ialah rambut dia..mcm2x fesyen rambut dia buat tau..kjap kaler kuning, kejap kaler merah2x ckit,kejap kaler cokelat2x..pastu cara potong plk ikot cam beckham r, mcm pemain bola Jepun yg terkenal r + mcm2x lg..da mcm artis plk da aku tgk dia ni..(klu aku cabar dia wat kaler pink, agak2x dia ada bran x der??)hehehe

Ermmm, nak tengok wajah dia x??karang kalau xtunjuk, korang ngumpat aku wat cite tipu2x plk kn..meh2x tgk wajahnya yg sedang2x tue..(aku nak taip hensem, tp aku rasa aku mcm geli gelimat plk)hehehe
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
euww, siap pakai sekop pompuan lg..
iye...inilah beliau yg bernama pami..motip aku bercerita pasal dia sbb smlm dia bru tepon aku pastu ngadu2x  yg dia kena saman ngan polis trafik..aku nk tlng byr saman tue pn xley, coz aku ngah pokai ni so aku tlng dgr jelah msalah nyer tue..ok la tue kn2x....(oit pami, bpe byk kali la kau mau kne saman daa??) banyak perkara kami share + luah-luahkan + ngadu2x antara 1 sama lain. dlu2x org len akan ingt aku ni GF dia..iyelah, da pegi sekolah sesama, blk sesama,(konsep nyer: arini aku bwak keta aku, esok giliran dia plk) ermm, dia just BFF aku k, bukan BF baru aku...tade nyer cinta2x antara kami..kami da mcm adik beradik terangkat gitu..tp benda yg aku xley lupa pasal dia ni waku dia ngah frust ngan awek lme dia, pastu dtg umah aku ngan muka sdey2x + monyok2x cerita mcm2x kt aku..rsa mcm nk record je kejadian tue..tp mmg kesian gler r wktu tue..aku cuma mampu ckp "eh, rilek r,pasni ko crik r awek len"..huhuhu..

gambar zaman dulu-dulu kala..aku mmg selekeh wktu tue..huhu
bg aku benda yg penting ialah aku selesa berkawan ngn dia so diharapkn kami dpt jd kwan sampai ble2x walaupun cuti sem lps, dia xdtg umah aku akibat dia menjadi menjadi org penting dlm universiti beliau..(p/s: pami, nty da tua, ko nk x jd besan aku??)boleh?

Moral of story:
1. Mitos yg mengatakan "lelaki + pompuan xley bersahabat" adalah tidak benar sama sekali..anda setuju??

k,bai..

26 ulasan:

alexa yussida berkata...

hahaha ok paham..

tp mybe certain ppl can,mostly cant :p

jaga hub sahabat elok2 ok^^

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

ingatkan adik tadi...

hehe =P

atie berkata...

ingt BF skali BFF..hehe

bukan photographer berkata...

setuju...!!lelaki + pompuan mmg bleh bersahabat baek..sebab aku pon ada bff pompuan..gahaha

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

alexa: yup...sebenar nyer sumua ni bergantung kpd individu itu sndr..

gadis: eh, xlah..kami sebaya..huhu

atie: aah, ni BFF..hehehe

bukan P: yup..besh kn2x ada BFF berlainan jantina ni..

fara feroza berkata...

setuju sangat sebab laki n gurl pun boleh berkawan baik..tak perlu cinta2 pun.kan kn kn..



AJL kak pah manang.!!

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

fara: yup..btoi tue..xsemestinya kne ada cintan2x bru ley jd kw baek..

biskut berkata...

setuju!asal sajer jangan terbuai sampai ke hati..risiko soal hati nih leh buat persahabatan hancur...

aku masih punya kawan gurl sudah cecah 15 tahun..tetap hormat.

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

yup..klu persahabatan melibatkan hati2x or cintan2x mmg hancur la hubungan tue..lg2x klu da putus becinta..
wow, 15taun??lme nyer..respek la kt lu...heheh

aleen aiden berkata...

owh,part dapat kepsi free berketul2 2 memang bley bwat jeles.arghh!!hu3

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

hahahaha..
klu nk gak,awk kne kawan ngan org kerja kepsi
kompom, ari2 dpt mkn kepsi
heehe

aresaliyana berkata...

ye stuju!!
laki+pompuan boleh b'sahabat baik :)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

hehehe..
btoi2x..

Hanim Mahali berkata...

laki and boleh jadi BFF if tak de sedetik pun perasaan sayang yang lebih dari itu. Semoga persahabatan berkekalan.

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

amin,,
moga2x persahabatan kekal selamanya.
aah, perasan lbh dr syg mmg ptot dijauhkn..huhu

efa berkata...

aik igt btul la bf td last2 bff...er..pasal laki+pmpn jd sahabat tak pernah aku taw..o0h..mengapa

yana berkata...

err..ad pro's n cons gk..laki ngn pmpuan memg ley bshbt..sbb mmbe ngn laki ni bez taw sbb diorg ad pndgn yg b'bza.cra diorg b'pk pn xsme cm pmpuan..lki lbih t'bke b'bnding ngn pmpuan yg kdg2 tlbih emo..huhu..

tp,mostly sush nk kkalkan hub shbt antr pmpuan ngn laki sbb at one time,mgkin ak ad yg feeling2..
hope korg b2 kkalkan hub p'shbtn 2 ek n jga hub elok2 =)

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

efa: hehehe..just BBF okie, bkn BF..xde BFF laki ke??

yana: yup..btol ckp awk tue..tp hopefully hubungan kitaorg still akan mcm ni selama nyer..amin..

Sasa Al-Sharif berkata...

alahai, aku igt bff aku dulu. kami rapat jgk sampai aku tangkap cintan dgn dia. tp tak rock la kapel dgn bff sndiri. aku pendam dan aku sengsara. akhirnya dia dah kawen

♥ LULU ♥ berkata...

wah..best friend forever la ni..hehe
hope korang kekal+bhgia selamanya..ops!hehe
hope korang berkawan selamanya~

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

sasa: la...npe xckp awl2x??

lulu: hehehe..yup..mudah-mudahan kami jd mcm tue:)

peah @ peps berkata...

hehee...fyi, Cik Peah kawen ngan bff Cik Peah...

halia kentang..cik peah link ke blog halia kentang ni yer..

anyway..kalau ada masa terluang..meh join sekaki contest kat blog cik peah meh...
"Love to me is ...." or "Cinta bagi saya adalah..." Contest by Cik Peah

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

wah..
bgus nyer..
btol kata2x org yg BFF ley bertukar jd Cinta hati but Cinta Hati xley bertukar jd BFF..
huhuhu

mR.sYaH berkata...

lama betul xmkn ayam kepsi..

FATIN SYAFIQA berkata...

wah, bestnya kwn lama! jarang tgk org blh kwn lama. selalu laki dh ada awek, dia terus tak kwn dgn kwn pmpuan dh. bagus la dia

Halia Kentang @ Annpaan berkata...

syah: dah2x g mkn ayam kepsi sne...nty kempunan plk..hihih

fatin: yup..dia g bgus..hehe..hopefully, kami dpt kwn selama neyr.